sunnuntai 25. marraskuuta 2012

Murhetta ja pelkoa Rohkeakuonolassa

Tällä hetkellä elämme toivoen parasta ja peläten pahinta.

Aava alkoi torstaina käyttäytymään oudosti ja soitin sille eläinlääkärin, koska epäilin sillä kalkkikramppia. Verikokeet osoittautuivat kuitenkin normaaleiksi ja sain lääkäriltä ohjeet seurata tilannetta ja ilmoittaa, mikäli tilanne muuttuisi huonompaan suuntaan. Näin tosiaan kävikin ja onneksi pääsimme heti seuraavana aamuna jatkotutkimuksiin.

Aavalle tehtiin neurologinen tutkimus, jonka seurauksena saimme lähetteen Helsingin yliopistolliseen eläinsairaalaan neurologille. Pakkasimme Aavan ja pennut autoon ja lähdimme ajamaan kohti Helsinkiä.

Aavalle tehtiin  eläinsairaalassa uudestaan neurologinen tutkimus, jonka jälkeen sille tehtiin pään magneettikuvaus ja otettiin aivoselkäydinnestenäyte. Kuvauksessa paljastui kaksi varjoaineeseen reagoinutta aluetta, toinen aivorungossa ja toinen vasemmalla etuaivoissa. Kuvista ei kuitenkaan selvinnyt miksi alueet reagoivat varjoaineeseen, joten siihen oli kolme vaihtoehtoa: autoimmuuni aivojen tulehdussairaus, kasvain tai tartunnallinen tauti. Aivoselkäydinnäyte oli normaali.
Tartunnallinen tauti saatiin jättää kuitenkin melko varmasti pois laskuista, koska kaikki pennut ovat niin hyvinvoivia.
Jäljelle jäivät siis aivojen tulehdus tai kasvain. Koska toinen alue oli aivorungossa, siihen oli mahdoton päästä käsiksi. Toiseen alueeseen puolestaan päästäisiin käsiksi, joten siitä koepalan otto olisi mahdollista.

Päädyimme lääkärin kanssa kuitenkin testaamaan ensin tulehduksen hoitoa, koska sen hoitovaste on suhteellisen nopea. Mikäli hoitovastetta ei tapahdu, on kyseessä kasvain.

Aava sai ensimmäisen kortisoniannoksen eläinsairaalassa ennenkuin lähdimme ajamaan takaisin kotiin. Pennut piti siirtää korvikeruokintaan, koska Aavan kortisoni-lääkitys ei ole niille hyväksi.

Tällä hetkellä elämme tunti ja päivä kerrallaan ja odotamme kortisonin vaikutuksia. Pieniä toivonpilkahduksia on tullut, mutta vielä emme uskalla juhlia.

Päivät menevät tällä hetkellä pentujen ja poikamme hoitamisessa, ja unet jäävät todella vähiin, joten toivonkin mahdolliset yhteydenotot s-postitse.

Pennuista on tullut kyselyitä ja voin kertoa että tällä hetkellä varattuina ovat brindle poika, fawn poika, fawn tyttö ja fawn-pied tyttö.

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Toivottavasti kaikki menee parhain päin rapsut Aavalle ja pennuille- t- Marja

Anonyymi kirjoitti...

Voi miten ikävää ! Toivottovasti Aavan tila paranee pian. Hurjasti tsemppiä ja jaksamista! -Salla

Anonyymi kirjoitti...

Toivottavasti Aavalle ja pennuille kuuluu parempaa ja siellä on jaksettu hoitoruljanssin kanssa.
Onko kaikki pennut jo varattu?
Marianne Friberg